Mobirise

Reflectie

In het begin van het proces heb ik eerst de hardware in elkaar gezet en gecontroleerd of alles werkte via mijn Raspberry PI 4B. Tegelijkertijd begon ik met het opstellen van het operating system van mijn Raspberry PI 4B. Vervolgens begon ik met het leren van Python. Het programmeren van mijn eerste game, genaamd Pong, kostte me veel moeite, maar kwam tot een goed einde.

Mijn 2de project was Tetris voor 2 spelers, waarbij ik ook databases heb gebruikt om highscores bij te houden. Toen ik alle games had geprogrammeerd, heb ik alles in mijn kast gestoken en ervoor gezorgd dat alle hardware en software goed samenwerkten.

Tijdens het project merkte ik dat het in elkaar zetten van de hardware relatief makkelijk was en het gebruiken van query's in mijn tweede game soepel verliep. Echter, het leren van Python en het programmeren van mijn eerste game was een flinke uitdaging. Desondanks ben ik blij dat ik deze uitdagingen heb overwonnen en veel heb geleerd.

Mijn eigen creativiteit kwam ook tot uiting in dit project, omdat ik ervoor heb gezorgd dat alle games geschikt zijn voor 2 spelers. Ik vind het een belangrijke toevoeging aan mijn eindwerk dat het niet alleen om het spelen van games gaat, maar ook om de interactie tussen spelers.

In conclusie, dit project heeft me veel nieuwe vaardigheden en kennis opgeleverd. Ik heb geleerd om te werken met Python, databases en het maken van games. Ik ben erg blij met het eindresultaat en ik vond het proces van het maken van deze games zeer leuk en leerzaam. Het eindwerk is afgeraakt, er staan 4 games op die werken met joysticks en buttons waarvan 2 games en het startscherm zelf zijn geprogrammeerd.

Adres

Europalaan 1
9120, Beveren

Contact

Email: dekeirsmaekers@gmail.com 

GTI Beveren

Deze website is in opdracht van GTIBeveren - 6I²CT.